Bookmark and Share     Sitemap
 

Om Arosia

Historien

AROSIA (af mange kaldet "Århus Byorkester") startede helt tilbage i efteråret 1958 som "Århus Fodvarmere" med ganske unge musikere, der havde lysten og spillegejsten indenfor den traditionelle jazzgenre. I de første år af orkestrets levetid spillede man lystigt i datidens mange jazzklubber i det ganske land og foretog flere ture til udlandet. bl.a. til Tyskland, Holland og Grønland. De ældste medlemmer i orkestret påstår stadig hårdnakket, at man spillede samtidigt med The Beatles i Hamborg!

I mange år var AROSIA et folkeligt tillløbsstykke i BOBLEN i Århus Festuge.

I Århus-jazzens "guldalder-periode" i 70'erne og 80'erne  var orkestret husorkester på Jazzhus Tagskægget og man havde gæsteoptræden af kendte navne som Mezz Mezzrow, Gene "Mighty Flea" Connors, Wild Bill Davison, "Champion" Jack Dupree
 
Senere har orkestret også spillet med solister som Ole ”Fessor” Lindgreen, Peter Nyegaard og Daimi og har i de senere år haft et fremragende samarbejde med sangerinden Ann Farholt.
 
AROSIA  har modtaget flere musik- og kulturpriser for de mange års virke på de danske jazzscener bl.a. Århus Amts Kulturpris og "Fatterprisen" fra Dansk Musiker Forbund.
 
I 2008 fejrede orkestret 50 års fødselsdag med en stor koncert i Musikhuset i Århus og udgav samtidig en 50 års jubilæums CD,  AROSIA har en stor pladeproduktion bag sig: 3 Lp’er og 9 CD’er.
 
Selv om AROSIA er en ældre sag fra 1958, så er orkestret på det seneste blevet forynget med 2 nye nodelæsende medlemmer: Frank Pedersen på trommer og Jesper Carlsen på bas. De har sænket gennemsnitsalderen i bandet med 2½ år.
 
Yngre eller ej, AROSIA spiller stadig ungdommeligt swingende traditionel jazz.  En skøn blanding af selvkomponerede numre (på århusiansk) af bandets huskomponist (trombonelegenden Botha Christensen), jazzstandards fra Duke Ellingtons, Armstrongs og Jelly Roll Mortons repertoire og nyere ting. Alt sammen introduceret med humor og højt humør af den altid yderst veloplagte sprechstallmeister, trompetist Per Vindum.

Jo… der er fuld fart på de syv yngre og ældre herrer i Arosia!

 

 

 

.

 

 
 
Arosia  | Tlf.: +4550708544